Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Βιβλιοπαρουσίαση

Λένε ότι ένα βιβλίο ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο. Το "Μινοράκι" προτείνει να ανοίξουμε δυο παράθυρα στον όμορφο κόσμο της μουσικής, προτείνοντας δυο βιβλία, που μπορούν να μας κρατήσουν συντροφιά τις μέρες των διακοπών που έρχονται, αφού μας μορφώνουν ευχάριστα και μας δίνουν το περιεχόμενό τους σε μορφή κόμικς.

Η ιστορία της μουσικής σε σκίτσα
Συγγραφείς:
Bernard Deyries - Denys Lemery - Michael Sadler . Εκδόσεις: Γράμματα.
Στο βιβλίο αυτό, που διασκεδάζει μορφώνοντας και μορφώνει διασκεδάζοντας, παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες στιγμές της συναρπαστικής περιπέτειας της μουσικής ανά τους αιώνες. Από τα λατρευτικά άσματα και τα τραγούδια των εργατών στην Αρχαία Αίγυπτο, ώς την αυστηρότητα του Γρηγοριανού Μέλους και τις ξέγνοιαστες μελωδίες των μενεστρέλων, κι από κει στην πολυφωνία του Μεσαίωνα και στο μουσικό πλούτο της Αναγέννησης.
Γνωρίστε τον πληθωρικό Χαίντελ, τον τελειομανή Μπετόβεν, το φλογερό πατριώτη Βέρντι, τον κοσμογονικό Στραβίνσκι και τον ανορθόδοξο πειραματιστή Κέητζ...
Οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας δεν ίδρυσαν βασίλεια, δεν εξερεύνησαν τρικυμισμένους ωκεανούς ούτε πάτησαν το πόδι τους στη σελήνη. Δούλεψαν όμως με πάθος και αφοσίωση, και αποκάλυψαν στην ανθρωπότητα το μαγευτικό και υπέροχο Μουσικό Σύμπαν.

Η ιστορία του Rock and Roll σε σκίτσα
Συγγραφείς:
Ντουτφόι Σεργ. - Ντομινίκ Φαράν - Μισέλ Σάντλερ.
Εκδόσεις: Γράμματα.

Σ' αυτό το βιβλίο θα γνωρίσουμε την κλασσική περίοδο του ροκ από την γέννησή της τη δεκαετία του '50 μέχρι τη δεκαετία του '90. Με αρκετό χιούμορ θα γνωρίσουμε τον Έλβις Πρίσλεϊ, τους Μπητλς, τους Ρόλινγκ Στόουνς, τον Τζίμι Χέντριξ, και όλα τα άλλα "ιερά τέρατα" της ροκ, ενώ θα περιπλανηθούμε στα μονοπάτια της folk, της punk, της afro, της urban, της glamour και όλων των άλλων ρευμάτων της ροκ μουσικής. Κι όλα αυτά σε μορφή κόμικς.
Είναι μια καλή και πλήρης αρχή για όλους όσους θέλουν να μπούν και να καταλάβουν καλύτερα τον κόσμο της ροκ, ερμηνεύοντας έτσι και τις σύγχρονες τάσεις της μοντέρνας μουσικής.


Τα παραπάνω βιβλία θα τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Επίσης υπάρχουν και στη δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη Λαμίας, καθώς και σε πολλές σχολικές βιβλιοθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου