Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012

Το "Μινοράκι" εύχεται κάθε ευτυχία, χαρά και πρόοδο σ' όλους τους φίλους και αναγνώστες του.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

DJ Myrtw_14 / Music Lovers

Αν σας αρέσει η μουσική όσο και σ' εμένα, επισκεφτείτε το διαδικτυακό μου σταθμό! Κάθε Παρασκευή 15:30 - 16:30 και κάθε Σάββατο και Κυριακή 16:00 - 19:00 μπορείτε ν' ακούτε όλες τις ελληνικές και ξένες επιτυχίες, να κάνετε τις δικές σας αφιερώσεις, να λέμε ανέκδοτα και να ενημερώνεστε.
Η μουσική που ακούγεται είναι:
* Ξένη χορευτική
* Ελληνική χορευτική
* Ελληνικό ραπ / χιπ χοπ
Ελάτε στην παρέα μας για καλή μουσική κάνοντας κλικ:
http://now.in/radio/music_lovers
  Μυρτώ Ζούγρου (Γ3)

Μ' αρέσει να μη λέω πολλά...

Ένα αγαπημένο τραγούδι με όμορφους στίχους κι εκφραστική μουσική που μας βοηθούν να ταξιδέψουμε σ' άλλους κόσμους, στο βυθό της μουσικής, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα. Ερμηνεύτηκε από τα "Υπόγεια ρεύματα" στο δίσκο "Ο μάγος κοιτάζει την πόλη" το 1994. Από τότε το έχουν τραγουδήσει πολοί καλλιτέχνες και το έχουν αγαπήσει πάρα πολλοί μουσικόφιλοι. Το 2001 συμπεριλαμβάνονταν στο ρεπερτόριο της μουσικής ομάδας μας.






Πισπιρίγκος Γιάννης (Α4)

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η μουσική της "Αθλητικής Κυριακής"

Είναι η μακροβιότερη αθλητική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, που δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Διακογιάννη και άρχισε να προβάλλεται στο τότε «ΕΙΡΤ-Κανάλι 5» το 1967 με τον τίτλο «Ο κόσμος των σπορ». Ηταν ημίωρη και αρχικά προβαλλόταν κάθε Δευτέρα, αλλά δύο χρόνια μετά άλλαξε μέρα και ώρα μετάδοσης και μετονομάστηκε σε «Αθλητική Κυριακή».
Το χαρακτηριστικό μουσικό της σήμα, που ακούγεται εδώ και 45 χρόνια, ανήκει στον συνθέτη Χρήστο Λεοντή, ο οποίος, όπως εξηγεί, την έγραψε το 1969 για μια διαφήμιση της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», η οποία εκείνη τη χρονιά ήταν χορηγός της ραδιοφωνικής εκπομπής του ΠΡΟ-ΠΟ. Αρχικά δεν είχε ιδέα ότι η σύνθεσή του θα έντυνε το σήμα έναρξης της «Αθλητικής Κυριακής» και το άκουσε κατά την προβολή της εκπομπής. Μάλιστα ποτέ δεν πήρε κάποια χρήματα για τη μουσική αυτή.


Στέφανος Ξηρομερίτης (Γ4)
για το μάθημα "Μουσική & Διαφήμιση"

Δημιουργούμε τα δικά μας Χαϊκού

Στα πλαίσια του μαθήματος "Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου" για τη μουσική και την Τέχνη της Ιαπωνίας δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές της Β' τάξης να συνθέσουν τα δικά τους χαϊκού. Πρόκειται για μικρά τρίστιχα ποιηματάκια, με μόνη δέσμευση τον συγκεκριμένο αριθμό συλλαβών: ο 1ος στίχος έχει 5 συλλαβές, ο 2ος 7 και ο 3ος 5. Είναι μικρές ποιητικές δημιουργίες που μέσα στους τρεις στίχους τους συγκεντρώνουν όλη τη σκέψη, το συναίσθημα και το νόημα του ποιήματος.