Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο δικός μας "Μaster Chef Junior"

Ονομάζομαι Δημήτρης Καρπέτης και πηγαίνω στην Α' τάξη του 2ου Γυμνασίου Λαμίας. Αποφάσισα να λάβω μέρος στο Μaster Chef Junior γιατί μ' αρέσει η μαγειρική, αλλά πιο πολύ η ζαχαροπλαστική. Για να μπω στο διαγωνισμό πέρασα από πολλά στάδια κι έτσι κατάφερα να φτάσω στη 12άδα. Εκεί γνώρισα εδιαφέροντες ανθρώπους κι έκανα φίλους. Τελικά, διαπίστωσα ότι η συμμετοχή μου στο Μaster Chef Junior ήταν μια σημαντική εμπειρία για μένα.
Περισσότερες πληροφορίες, νέα, φωτογραφίες, βίντεο, συνταγές, κ.α. θα βρείτε στο ηλ. περιοδικό του Μaster Chef Junior κάνοντας κλικ εδώ.
Μaster Chef Junior κάνοντας κλικ εδώ.

MIKE SHINODA


Γεννημένος το 1977, είναι ο συνθέτης, πιανίστας, τραγουδιστής, κιθαρίστας του συγκροτήματος Linkin Park. Επίσης, έχει κάνει σόλο καριέρα και ως ράπερ. Αρχίζει μαθήματα κλασικού πιάνου στα 6, ενώ στα 13 εξοικειώνεται με την τζαζ, μπλουζ και χιπ-χοπ. Τελειώνοντας το γυμνάσιο αρχίζει επαγγελματική καριέρα στη μουσική βιομηχανία. Εκτός από τραγουδιστής και μουσικός ασχολείται και με τεχνικά θέματα ηχογραφήσεων, ενώ οι επιτυχίες και οι διακρίσεις του διαδέχονται η μια την άλλη. Επιτυχίες του: "In Between", "No Roads Left”, "Bleed It Out" και "Hands Held High".



Στάθης Γιαννακόπουλος - Μιχάλης Αθανασίου (Γ1)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Οι Τέχνες ως Θεραπεία: Θεωρία - Πράξη- Έρευνα
19-20 Μαΐου 2012, Αθήνα


Δραματοθεραπεία - Εικαστική Θεραπεία – Μουσικοθεραπεία - Χοροθεραπεία


Το σεμινάριο θα συνδυάσει τη θεωρία με την πράξη και την έρευνα, μέσα από θεωρητικές διαλέξεις, κλινικά παραδείγματα και βιωματικά εργαστήρια. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση οπτικο-ακουστικού υλικού από το 1ο Φεστιβάλ Θεραπειών μέσω Τεχνών το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πήλιο, 22-29 Ιουλίου 2011.
Δείτε τους ομιλητές και το πρόγραμμα του σεμιναρίου:
www.dieleusis.gr/index.php?option=com_rsevents&view=events&layout=show&cid=330&Itemid=54
www.dieleusis.gr/images/stories/Documents/19-20.05.11Afisaprogramme.pdf

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η ζούγκλα του μαυροπίνακα - The blackboard Jungle

Ο Ρίτσαρντ Ντέιντερ είναι ένας δάσκαλος που του δίνεται αποστολή να διδάξει σε ένα κακόφημο σχολείο. Εκεί, τους νόμους τους φτιάχνουν οι μαθητές, που δε διαφέρουν από τις συμμορίες του δρόμου. Ο Ντέιντερ προσπαθεί να επιβληθεί στην τάξη, αλλά γρήγορα έρχεται αντιμέτωπος τόσο με αυτούς όσο και με τη διεύθυνση.
Πρόκειται για μια ασπρόμαυρη αμερικάνικη ταινία του 1955, σε σκηνοθεσία Richard Brooks και πρωταγωνιστές τους Glenn Ford (Richard Dadier), Anne Francis (Anne Dadier), Richard Kiley (Joshua Y. Edwards), Sidney Poitier (Gregory W. Miller), Vic Morrow (Artie West).
Είναι ακόμη, και η ταινία εκείνη που επηρέασε πολλές ταινίες με θέμα τη σχολική βία, που γυρίστηκαν στο σινεμά τα επόμενα χρόνια, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την “Ασυμβίβαστη γενιά - Dangerous Minds” (1995), τα "Παιδιά της χορωδίας - Les choristes" (2004), το "Ανάμεσα στους τοίχους - The Class" (2008), κ.α.
Κυρίως όμως έμεινε στην ιστορία η μουσική της ταινίας, που αποτέλεσε την αρχή του Rock 'n' Roll. To "Rock around the clock", σε μουσική του Bill Haley, γίνεται συνώνυμο της επανάστασης της ροκ μουσικής, με όπλα τον έντονο ρυθμό, το δυνατό ήχο, την ηλεκτρική κιθάρα, τα απλά λόγια, το δυναμισμό, την επιθετικότητα και, βέβαια, το στυλ.




Παλαιογιάννης Γιάννης (Γ4)

Η ελληνική μουσική όλους τους συγκινεί

Ένας έλληνας καταφέρνει να ξεσηκώσει όλον τον κόσμο και να χορέψουν συρτάκι στην Οτάβα του Καναδά.

Στάθης Γιαννακόπουλος (Γ1)

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η μουσική της Αμερικής

Μια παρουσίαση - εργασία για την μουσική της Αμερικής
Μπουρλής Γιώργος - Μπάμπαλη Σωτηρία - Πανάγου Ράνια (Β3)

Έλενα Παπαρίζου

Μια παρουσίαση για τη γνωστή τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου
Σοφία Φλώρου (Γ5)

Νέα βιβλία μουσικής Α' Γυμνασίου

Δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου τα νέα βιβλία μουσικής Α' Γυμνασίου. Πρόκειται για:
  1. Βιβλίο μαθητή
  2. Τετράδιο εργασιών
  3. Βιβλίο εκπαιδευτικού
Θα τα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Goin' Through feat NEBMA και Κατερίνα Στικούδη live

Αυτή την Κυριακή 15 - 1 - 2012, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Στυλίδας συναυλία με ελεύθερη είσοδο, στη πλατεία της Στυλίδας με Goin' Through feat NEBMA και Κατερίνα Στικούδη live.

Top 11 music soundtracκs


Νότης Τσιάκος (Γ5)

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

LOCOMONDO

Οι LOCOMONDO είναι ένα 7μελές ελληνικό μουσικό σχήμα, που συνδυάζει επιρροές από τους ήχους της Καραϊβικής με στοιχεία ελληνικά και επίσης ελληνικό στίχο. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις οι Locomondo δημιουργούν το συναίσθημα της γιορτής στην οποία κοινό και συγκρότημα μοιράζονται την εμπειρία της ζωντανής μουσικής.

Δήμητρα - Μαρία Τσαντζαλή (Α4)

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ζωντανή μετάδοση όπερας στη Λαμία

Η Λαμία συμμετέχει στο δίκτυο ταυτόχρονης μετάδοσης των παραγωγών της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, σε όλο τον κόσμο. Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, ώρα 19:55, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση η μπαρόκ όπερα "Το μαγεμένο νησί".
Εμπνευσμένο από τα μουσικά ποτ-πουρί και τις μασκαράτες του 18ου αιώνα, το έργο παρουσιάζει άριες και ανσάμπλ από τους Χέντελ, Βιβάλντι, Ραμώ και άλλους, καθώς και ένα καινούργιο λιμπρέτο από τον Jeremy Sams. Ο διακεκριμένος μαέστρος William Christie διευθύνει μια πλειάδα αστέρων με τον David Daniels (Πρόσπερο) και την Joyce DiDonato (Σύκοραξ) στους ρόλους των άσπονδων εχθρών, τον Plácido Domingo στο ρόλο του Ποσειδώνα, τη Danielle de Niese ως Άριελ και τον Luca Pisaroni ως Κάλιμπαν. Η Lisette Oropesa και ο Anthony Roth Costanzo υποδύονται την Μιράντα και τον Φερδινάνδο, αντίστοιχα.


Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Νέα Σύμβουλος Μουσικής

Η κα Ζαχαριάδη Αμαλία τοποθετείται στη θέση Σχολικής Συμβούλου
κλ.ΠΕ16-Εκπαιδευτικών Μουσικής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, στη θέση της κας Αικ. Ρόκκου.